2 de febr. 2011

El Calafate - 31 Gen - 2 Feb

Hem arribat, després de 24 hores d'autobús, a El Calafate. Per situar-vos: imagineu-vos un poblet d'Andorra al mig d'un desert (que és el que té la Patagònia, que té més desert que res més). Aquí hi fa fred com a les muntanyes. 15ºC és un dia de molt estiu.

De moment hem visitat la Laguna Nimez, una reserva al costat del Lago Argentino, que té moltes aus, on hi destaquen els flamencs. També hi ha falcons, gavines de tots tipus, i mamífers petits que s'amagen als arbustos. L'arbust més típic és el "Calafate", que és un tipus de fruita del bosc (Blueberry).

Flamencs

Flamencs

Llacuna Nimez

Ocell

Lago Argentino, al fons les muntanyes

Lago Argentino

Cordero patagónico

El més destacat del lloc és que està a tocar del Parc Natural de Los Glaciares - el més conegut és el Perito Moreno (pq és el més accessible, i l'únic que creix - fins a 2 metres/dia! ). Té una alçada de 40  fins a 60 metres d'alçada per sobre el llac, i per sota té una profundària de 100 metres! És com un riu de gel que cau de la neu de les muntanyes! La particularitat del Perito també és que es desprenen molts blocs de gel. Nosaltres només n'hem vist un de molt a prop, però se sent molt sovint el soroll (impactant!) de la caiguda del gel.



Els altres glaciars són Upsala, Viedma, i d'altres, tots molt espectaculars! Provarem de fer una caminada a sobre d'un d'ells.

La zona de Los Glaciares té la superfície de gel d'interior més gran del planeta després de Groenlàndia! (o sigui, sense contar l'Antàrtida). Com podeu imaginar, hi fa MOLTA FRED!!!

Perito Moreno, cara sud

Perito Moreno, cara sud

Perito Moreno

Perito Moreno, trencament de la llengua del glaciar (les dues parts estaven juntes)

Perito Moreno, desprendiment d'un bloc de gel, amb un soroll espectacular

Perito Moreno, vista del glaciar complet - a l'horitzó hi ha Chile

Perito i perita

Demà anem cap El Chaltén, a fer excursionisme al Fitz Roy i al Cerro Torre (entre d'altres). Esperem poder penjar aviuat les fotos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada